Уникалният брандинг диамант Pench’s

Морската столица на България – Варна, вече дълги години се украсява от един самороден, истински и уникален бизнес диамант – коктейл-бара Pench’s! Изключително постижение и приложение на неотменните брандинг закони, като се започне с основния – законът за свиването! Фокусът на заведението е толкова силен, попадащ с хирургическа точност и сила право в целта – дългосрочен успех и постигане статус „марка на любовта“, както слънчевите лъчи се съсредоточават върху една точка, преминавайки през лупа. Сигурно вече се досещате, че върховете в развитието му непрекъснато се редят един след друг покорени. През август 2005 година, Pench’s е награден със сертификат от Гинес за световния си рекорд (при това повторно спечелен) – най-много коктейли в менюто (по последни данни 1227!). БРАВО!

Какво се откроява в дадения случай от брандинг гледна точка? Отличен избор на сегмент и завидна воля за свиване и поддържане на фокуса на марката върху определена продуктова категория – коктейлите, предложени в релаксираща обстановка на уют, комфорт и премерен лукс, който гали сетивата на клиентите без да се натрапва. През дългите години от своето съществуване, брандът не е променил концепцията си, запазвайки с дисциплинирано постоянство най-важното – визията, мисията и обекта, с които се асоциира в съзнанието на хората. Обичате ли коктейли? Живеете във или сте гости на Варна? Неминуемо в съзнанието изниква едно име – Pench’s, самостоятелно или с помощта на горещата и искрена препоръка от страна на вече посетилите заведението негови фенове. А с такова всеотдайно отношение и любов към служителите си и клиентите, с непрекъснато защитаване реномето си на експерт в определена област, предоставящ винаги високо качество, не е трудно да се изгради вярност отвъд разума (основа за съществуването на марките на любовта).

Логото на бранда е недвусмислено, затвърдено от зеления успокояващ сетивата фонов цвят. Тази комбинация сякаш без нуждата от слоган навлиза леко в съзнанието на всеки, който се е докоснал до нея. Достатъчно изчистена и улесняваща възприятията. Отличният фокус на предлагането неминуемо са довели до постигането на така желаната и бленувана от много други характеристика – конкретността на марката! И отново се убеждаваме, че за да си успешен и голям, не е нужно да си се разширил безогледно, а точно обратното. В Pench’s можеш да очакваш коктейли, но буквално всякакви, от „пиле мляко“. Любителите на този тип напитки, сред които се причислявам и аз, намират в бара един рог на изобилиието. Та близо 4 години са необходими, за да се опита всеки от предложените миксове, при положение, че ежедневно го посещавате и си поръчвате различен вид. Варна е приютила подобно уникално място, с което трябва да се гордеем и от патриотична, и от бизнес гледна точка. И у нас явно има примери за отлично приложение и най-добри практики в областта на брандинга, доказващи своята ефективност.

Напук на всички, които виждат в свиването на фокуса окови за своя дългосрочен растеж, от Pench’s непрестават да дълбаят още по-устремено, добавяйки ново и ново разнообразие от избраната продуктова линия. Вече приготвят и уникалните в световен мащаб желирани коктейли, което преминава всякакви граници… На възхищението!!! Движение само напред, в правилната посока. Разрастване с цел все по-пълно удовлетворяване на клиентите и желанието за разнообразие. Запазване на най-ценното по пътя към покоряването на поредния връх – фокуса и конкретността на марката.

Всички стабилни брандинг основи са положени, подкрепени от високото качество на обслужване и приятната среда, в която се осъществява то. Бих добавил още едно уникално свойство – това, което виждате по екраните, него чувате в колоните – музикални изпълнения с видеоклипове – от отделни песни, до цели концерти на изпълнители като Кайли Миноуг, Дайър Страйтс, Ерик Клептън и други класици от световната поп и рок сцена. Популяризирането става ненатрапчиво, от уста на уста, с най-изпипания метод на препоръкато от приятели, вече посетили бара и нетърпеливи да се върнат отново. Налице е маса от брандинг адвокати, притежаващи марката и разпръскващи нейното влияние. Ако сте варненци, имате път насам или пребивавате в града по какъвто и да е друг повод, то непременно посетете Pench’s, особено ако все още не сте били там. После ще има да се хвалите на приятелите, че сте били на място, уникално в целия свят!

В заключение ще си призная, че аз също съм един от тези фенове на коктейл бара Pench’s, и от от доста време. Когато имам възможност, било с българи, било с чуждестранни приятели, не пропускам да се отбия там на по коктейл или два, свалайки стреса на ежедневието от раменете си. Допълнително е удоволствието, когато пиша статията за заведението, по такъв приятен повод – приветстването му в клуба ни от брандинг отличници! Пожелания за смелост и воля в поддържането на фокуса са излишни, тъй като те вече са налице и са стъпили на стабилни устои. Остава само да се учим от този добър пример при изграждането на собствените си марки 🙂

Bookmark and Share

Advertisements
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: